Section Tittle

Ëgoist Szecessziós Kávéház

Dér Tamás„Az önző ember csak magával törődik, az irigy mással is.”  Ez a Feleki László idézet ihlette a kávéház, talán sokak szerint is pimasz névválasztását. Ugyanakkor a név mögött, ott lakozik az az üzenet is, melyet képviselni szeretnék: hogy ebben a felgyorsult világban, figyeljünk jobban magunkra, hogy mit eszünk, milyen kávét iszunk, és hogy milyen környezetben töltjük szabad vagy éppen munkás perceinket.

Hiszen mindenki megérdemli mindenből a legjobbat!

Amikor a kávézó ügyében először jártam a Honvéd utcának ezen a részén rögtön feltűnt a Bedő ház. Tökéletes elhelyezkedése a belváros szívében igényes kivitelezéssel párosul, és Budapest sok más lakóépületétől eltérően csodásan fel van újítva eredeti állapotának megfelelően. Adott volt egy jó elhelyezkedésű, szépen felújított és karbantartott épület, amely ráadásul a legtöbb útikönyvben is szerepel, hiszen a város egyik legszebb, párját ritkító szecessziós lakóépülete.

Megdobbant a szívem, éreztem, van mit keresnem itt. Meg is találtam: amint beléptem a jelenleg is szecessziós múzeumként üzemelő, közvetlenül a kávézó mellett levő helyiségbe láttam, hogy belül ugyanolyan igényességgel kialakított tér fogad, válogatott, korabeli bútorokkal berendezve, ami a kávézót jelenleg is jellemzi.

Tudtam, hogyha ezt a kávézót átvesszük, kizárólag a legigényesebb választék jöhet szóba, ami persze akkor lesz tökéletes, ha a beszerzési forrásaink is ezt az elvet követik. Ez persze mindenre kell, hogy vonatkozzon, a kávétól a spiritig, a macarontól a saját tortánkig, a bivaly mozzarellás capresetől a bélszín carpaccioig.

Szerencsére maximalista vagyok, és szeretek enni, inni, mindig azt, ami az adott helyzetben a legjobb. Imádom a piacok hangulatát, a kézműves műhelyek igényes, szubkultúrájukon belül fanatikusan fejlődő tulajdonosait, műhelyük illatát. A legjobbak közül válogatok, hogy vendégeink ne menjenek tovább. Azért, hogy a nálunk eltöltött időt pozitív emlékként őrizzék meg, és visszavágyjanak a felejthetetlen kávéra, az unikális szecessziós környezetre vagy éppen a csak nálunk kapható különleges Ëgoist tortára.”

Section Tittle

Section Tittle

Kövess minket!